Ring oss: +46 247 44300
SvenskaEnglishJapanskaKinesiska

Besök av Japans Ambassadör

WP_20160908_11_10_02_Rich
WP_20160908_11_42_20_Rich

Den 9 september besökte Japans Ambassadör, Jun Yamasaki, Bergkvist-Insjön AB. Jun Yamasaki är Japans ambassadör sedan 24 november 2015. Ambassadören med hela delegationen har fått presentation av svensk och japanskt skogsbruk, en rundvandring på sågen med inslag av verktygshantering. Avslutningsvis gick gruppen vidare för att titta på BIODAL. 

Invigning och Öppet Hus

Bergkvist-Insjön och Dala Energi inviger nya panncentralen och bjuder in till öppet hus vid Bergkvist-Insjöns sågverk lördagen den 28 maj klockan 10.00-13.00. Läs hela programmet här.

Lönsamt samarbete i Insjön

En detalihandelsbolag, ett sågverk och en husfabrik har inlett ett lönsamt samarbete för att minska tomtransporterna. Samma containrar tar asiatiska varor till Insjön och vänder tillbaka med sågad svensk gran till Asien. Läs hela artikeln på Trafikverket hemsida.

Avtalet om containerterminalen i Insjön förlängt i tre år

IMG_7718

Bergkvist-Insjön AB och Vänerexpressen AB har förlängt avtalet om driften av containerterminalen i Insjön under ytterligare tre år. Läs hela pressinformationen här.

Sågverk fixar Kinasatsning i Formel 1 klass

Kina är en snabbt växande exportmarknad. För att lyckas i landet krävs god kännedom om affärskulturen och snabba fötter. Läs hela artikeln från Entreprenör nr. 10/2015 här.

Biopannan i Insjön redo för drift

Biopannan Jenny
Pannan Jenny 2

Nu har den bioeldade pannan som BIODAL bygger i Insjön proveldats och döpts. Inom kort kommer den att börja producera värme till ägarbolagen Bergkvist-Insjön och Dala Energi. Läs hela artikeln här.

Läs hela artikeln här.

Bergkvist-Insjön välkomnar en ny medarbetare i Kina

Vi har glädjen att välkomna en ny medarbetare i Kina, Gillian Liang. Gillian har en masterutbildning i marknadsföring, som hon studerat vid University of Beijing och University of Birmingham i England. Gillian kommer att som marknadsassistent ingå i säljavdelningen i Shanghai.

Bergkvist-Insjön sätter energi i fokus

Läs hela artikeln från NTT här.

Besök av Japans Ambassadör

IMG_7628
IMG_7497

Den 22 maj besökte Japans Ambassadör, Seiji Morimo, och förste sekreterare Hideo Keage, Bergkvist-Insjön AB.  Seiji Morimo är Japans ambassadör sedan oktober 2013 och detta var hans första besök i Leksands kommun.

Ambassadören med hela delegationen har fått en kort presentation av vårt företag. Innan en rundvandring på sågen, tittade alla på vår film om EWD linjen. Avslutningsvis gick gruppen vidare för att titta på load plate. Delegationen fortsatte sedan till Vänerexpressen och container terminalen.

Det första spadtaget för BIODAL

IMG_7628
IMG_7497

Den 13 oktober togs det första spadtaget till den nya bioeldande pannan av Dala Energi och Bergkvist-Insjön. Den nya pannan kommer att ligga på sågverksområdet vid Insjön.

Kina snabbväxare för sågen

Bergkvist-Insjön säljer allt mer till Kina. På tre år har kinasatsningen nu lett till att en kraftig andel av produktionen går till Kina. Läs hela artikeln från Dalarnas Tidningar här.