Ring oss: +46 247 44300
SvenskaEnglishJapanskaKinesiska

Vi hjälper Japan!

flaggor

På vår huvudmarknad har tsunamin slagit många människors hem i spillror och tusentals har förlorat nära anhöriga. Kärnkraftverket i Fukushima är fortfarande en källa till oro.

Vi har varit i Japan under nästan 20 år och har många japanska affärsvänner som planen var att träffa i ett uppskattat kundmöte som vi nu ställer in. I de drabbade områdena fortsätter det dagliga livet under kortsiktigt stora umbäranden och engagemanget är stort för området NÖ om Tokyo. Japan är en modern industrination med stora resurser och som vi känner våra affärspartners kommer man så snart oron släpper med kraft bygga upp strukturen igen.

På kort sikt är många människor utsatta för stora umbäranden och vi har därför beslutat att köpa 10 shelterboxes (www.shelterbox.org). Varje box innehåller stormsäkert tält, kamin, kökstillbehör, verktyg, filtar m m som gör att upp till 10 personer kan leva under litet bättre förhållanden. Totalt kan livet bli litet enklare för upp till 100 personer.

Insamlingen i Sverige för det här ändamålet har organiserats av Rotary (www.rotary.se/solna-haga).

I samband med Stiko Per Larssons årliga vandringsturné, i år med oss som huvudsponsor, kommer Stiko Per att samla in pengar till Shelterbox nr 11. Läs mer

Peter Eklund
VD